+90 (462) 325 13 33
Blog Haberler Duyurular Sık Sorulanlar
Anasayfa - Sıkça Sorulan Sorular
Sıkça Sorulanlar
Sektörle ilgili merak ettiklerinizi cevaplıyoruz.
Camın yapısı ve bozulması
Cam: Soda (sodyum) ,kireç(kalsiyum) , silis(kum) ve diğer ilavelerin yüksek sıcaklıkta   bir araya getirilmesi ile oluşur.

Cama neler etki yapar?
Cam kimyasal açıdan birçok maddelere karşı dayanıklıdır.,etkilenmez.Su ise yanlızca uzun zaman sürelerinde camı etkiler.
Başlıca bozucu etkenler:
Aşındırıcı malzemeler
Hidrofluorik Asit ve bazı alkaliler çözeltiler
Kaynak  kıvılcımları
Yüzey ve kenar zedelenmeleri

Dış cam nasıl bozulur?
Su cama değdiğinde camdaki  sodyum atomları sudaki hidrojen atomları ile yer değiştirir.
Camdaki kalsiyum atomları havadaki karbondioksit ile tepkimeye girer ve cam üzerinde çökme (atık) oluşur. Bu bölgeye alkaliler saldırır ve kusur oluşur.
Alkali malzemeleri su taşır.  Bu su dış cama temas ettiğinde ve dış cam hemen temizlenmediğinde bozulma başlar.
İnşaat esnasındaki sıva ,alçı,çimento,boya üzerinden cama akan su  , çevredeki fabrikaların havaya bıraktığı  asitlerin yağmurla cama vurması camı özellikle alt tarafta bozar.(Su ve beraberindeki pislikler camdan aşağı akarken alt tarafta birikir )
Bozulma yavaş yavaş başlar  en ileri safhası dış camda leke ve beneklerin oluşmasıdır
 
Bozulma dış camın dışındamı yoksa içindemi nasıl anlaşılır?
Dış camın  lekeleri temizlenip elle dokunulduğunda iç cama göre pürüzlü olduğu hissedilecektir.Bu pürüzler dış camın bozulduğunu gösterir. Dış camın lekeli alt kısmının altındaki çıta çıkarıldığında  arkasındaki camın  temiz olduğu  görülecektir. Buda ilk takıldığında camın bozuk olmadığını gösterir.

Çünkü cam içten bozulmaya başladığında bir kenardan hava veya genelde alttan su  alır bunun sonucu olarakta o kenardan bozulma başlar ve içeri ilerler. Yani kenarları(çıta altı)  bozulmamış ise o cam dıştan bozulmuştur. Isıcam pencereden çıkartılır ikiye ayrılır ve dış camın içi ve dışı kontrol edilir .
Çelik kapılarda güvenlik
Çelik kapının teknik özellikleri
Çelik kapı aslen duvara monte edilen bölümdür ve genellikle 2 mm DKP saçtan imal edilir. Çelik kapı kasasında mil yuvası en az 5 mm çelik ile güçlendirilir. Kapı kasasını tamamen çelikten imal etmek mümkün olmayacağından, kasasının kilit mil yuvasının çelik lamalarla (içi dolu çelik) desteklenmesi gerekir. Avrupa normlarına göre birden altıya kadar derecelendirilir. Evlerimizde kullandığımız standart kapılarsa ikinci dereceye girer. Üç ve dördüncü dereceler yüksek güvenlik riski taşıyan mekanlarda tercih edilir. Beş ve altı dereceler banka ve kuyumcular için önerilir. Çelik kapının tekniği kadar montajı da büyük önem taşır. Bu yüzden mutlaka uzman, güvenilir bir markadan satın alınmalı. Ayrıca kapı kasası boşluğa tam oturmalı ve demonte edilmeyecek şekilde sabitlenmeli.

Çelik kapı temelde şu parçalardan oluşur:
Kasa: Geçme ayarlı civata bağlantılı ve takviyeli olmalı.
Kapı paneli: Çift yönlü güçlendirilmiş çelik yüzeyden oluşur.
Dış kapı kaplaması: Kapının dekoratif olarak üstüne giydirilen malzeme.
İzolasyon: Isı ve ses izolasyon panelleri.
Kilit sistemi: Alttan ve üstten kapıyı sabitleyen hareketli pimler.
Kilit silindiri: Barel veya kapı göbeği de denir. German barel, sistem barel ve bilyalı barel olarak üç farklı çeşidi bulunur. Ayrıca piyasada fiam barel olarak da bilinen çivi anahtar sistemi de var. Bu sistem küçük ve dışarıdan az görülür olduğundan kolayca açılamayan bir sistemdir.
Anahtar: Özel kodlu anahtarları kaybettiğinizde yeni bir numara ile çoğaltabilirsiniz.
Kilit koruyucu kapak: Kapının en önemli parçası, bu kilidi güvende tutan kapak.
Gözetleyici delik/dürbün kapak: Kimin geldiğini gösteren dürbün deliği. Bazı kapı sistemlerinde direkt kamera ve alarma bağlı da olabiliyor.
Pencerelerin su sızdırma gibi bir sıkıntısı olur mu?
PVC  İLE TEMEL SU YALITIMI UYGULAMA KOŞULLARI:
-Bu uygulama YSS (Yeraltı Su Seviyesi) durumuna göre, bohçalama ya da sadece yan taraflara yapılmak suretiyle su sorununa  çözüm bulunur.
-Mütemadi (Sürekli) ve münferit (Tekil) temellerde bohçalama yapılmaz.
-Bohçalama yapılsa bile mutlaka bina dışından ve içinden drenaj sistemi kurulmalıdır.

PVC  İLE TEMEL SU YALITIMI UYGULAMA ŞEKLİ:

-Membran yalıtımlarının yüzeye ulaştığı noktada binaya tutturulmaları, yine oturmalara karşı temel tabanında uygun oranda paylı bırakılmaları gerekir.
-PVC membran yalıtımlarınn da dış mekanik tesirlere karşı korunması gerekir. Tabanda düzgün bir grobeton (mümkünse şap) ve jeotekstil marifetiyle, düşeyde ise yine jeotekstil, kabarcıklı drenaj levhası veya ısı yalıtım plakaları ile korunmalıdır.
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Lütfen info@sarilar61.com e-posta adresimize mail gönderin, sizinle iletişime geçelim!